MiniMoly blog - gyerekkönyvekről röviden.

Bajzáth Mária (szerk.): Adventi népmesék és legendák

2017. november 30. 13:50 - egy.

bajzath-maria_adventi-nepmesek.jpg

Bajzáth Mária (szerk.): Adventi népmesék és legendák - 24 ünnepváró történet a világ minden tájáról. Meseközpont Alapítvány, Budapest, 2016.

"A népmesék és legendák évezredek értékeit, nemzedékek tudását őrzik. Az örök életű történetek kiemelik az olvasót a mindennapokból, és minden korosztálynak örömet hoznak, nemcsak az Advent napjaira. A világ minden tájáról válogatott népmesék ünnepről, szeretetről, jócselekedetekről szólnak. A lappok meséje a fényről, a magyar legendák Jézus születéséről, cselekedeteiről, a szláv történetek az ünnep erejéről. A felsoroltakon kívül, olvashatunk még a gyűjteményben mexikói, olasz, cigány, lapp, orosz, eszkimó, ukrán, francia, cseh, norvég, perzsa történeteket az ünnep erejéről, az igazi vendégszeretetről, és a valódi emberi kapcsolatok csodáiról." - Őszinte leszek, már a megjelenésekor megvettem ezt a kiadványt, mert a teljes bevétel az alapítvány gyermekvédelmi gondozásában élő gyerekekhez került. Úgy voltam vele, hogy Hároméves majd belenő - ami valójában a mai napig nem történt meg, inkább nagyobb gyerekeknek, kisiskolásoknak ajánlanám. Viszont amiért mégis szeretjük lapozni, az az igényes kivitel... na és azért anya sem olvas minden nap mexikói, olasz, cigány, lapp, orosz, eszkimó, ukrán, francia, cseh, norvég, perzsa eredetű történeteket. Az egyik legjobb választás advent idejére - nem véletlenül kezdtem ezzel az ünnepi könyveket bemutató sorozatot.

Szerintünk:

4 / 5 pont (jó)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://minimoly.blog.hu/api/trackback/id/tr8913403717

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása