MiniMoly blog - gyerekkönyvekről röviden.

Felnőtteknek - Lisa Miller: A spirituális gyermek

2017. november 03. 11:37 - egy.

Új rovat indul a Minimoly blogon, amelyben a gyermekneveléssel foglalkozó, friss és nem annyira friss megjelenéseket veszem górcső alá. Fogadjátok szeretettel a felnőtteknek szóló könyvek ajánlóját!

 a-spiritualis-gyermek.jpg

Lisa Miller: A spirituális gyermek. - Új, tudományos megközelítésű gyermeknevelés az egészséges és élethosszig tartó jólétért.

Kiadó: Kiskapu

Megjelenés éve: 2016

Oldalszám: 408 oldal

Fülszöveg: "A ​spirituális gyermekben Lisa Miller pszichológus a lélekgyógyászat egyik forradalmian új területét mutatja be: a spiritualitás erejének tudományos alapjait. A legújabb kutatások mellett — klinikai pszichológusként szerzett tapasztalataira építve — Lisa Miller személyes történetekkel illusztrálja, milyen felbecsülhetetlen értékkel bír a spiritualitás a gyermekek testi-lelki-szellemi egészsége szempontjából. Emellett gyakorlati tanácsokkal szolgál a szülőknek arra, hogyan ösztönözhetik gyermekeik egészséges lelki fejlődését, és hogyan biztosíthatják saját lelki egészségüket is. Gondolatébresztő, vitára ösztönző könyvében Miller doktornő a gyermeknevelés új, úttörő szemléletét vázolja fel számunkra."

 - - - 

Ki ne szeretne olyan utódot nevelni, aki 40%-kal kisebb valószínűséggel lesz kábítószer-fogyasztó, 60%-kal kisebb valószínűséggel szenved majd kamaszkori depresszióban; 80%-kal kisebb valószínűséggel vesz részt kockázatos, védekezés nélküli szexuális kalandokban; lényegesen jobb a testi-lelki egészségi állapota; tanulmányi téren sikeresebb, és az életét is célokkal telibbnek, tartalmasabbnak érzi? Nos, Lisa Miller szerint a kulcs a spiritualitás megélése, szilárd alapként való használata; a transzcendenssel való kapcsolat, amely az amerikai társadalomban annak ellenére fontos szerepet kap, hogy az emberek egyötöde vallástalannak tartja magát - bár kilencven százalékuk mégis imádkozik. Ráadásul a szerző gyermek- és kamaszkorúakra (illetve az ő szavaival az első és második évtizedre) egyaránt gondolt a könyv két részre tagolásával, sőt, gyakorlati tanácsokat is ad. "Gyakoroljuk családként a megbecsülést, a hálát és a kapcsolódást, ápoljuk a szeretetmezőt, amelyben családtagjaink helyezkednek el!" - hangzik például egyik tanácsa, és olvasás közben néha nehéz nem végtelen türelemmel és jósággal megáldott mátriárkákat és pátriárkákat elképzelni nyúzott, kommunikációra egyébiránt sem nevelt anyák és apák helyett...

Szerintünk:

Agnosztikus ateistaként kifejezetten érdekes olvasmány volt, lélekben készítettem magam gyermekem  vallásossággal kapcsolatos esetleges kérdéseire.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://minimoly.blog.hu/api/trackback/id/tr4612828164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása