MiniMoly blog - gyerekkönyvekről röviden.

Julia Donaldson: Zog, a sárkány

2017. július 30. 18:57 - egy.

julia-donaldson_zog-a-sarkany.jpg

Julia Donaldson: Zog, a sárkány. Pagony, Budapest, 2014.

"Zog kedves, szorgos, barátságos iskolás sárkány (a mi Süsünk távoli rokona is lehetne), aki szeretne mindenben a legjobb lenni – mégis, mindig minden balul sül el. Bereked, ha kiabálni kell, nekimegy a fának, amikor repülni tanulnak, meggyullad a szárnya, ha tüzet kell hányni. Mi lesz így Zoggal? Hogy lesz övé az aranyérem? 
Julia Donaldson és Axel Scheffler legújabb meséjét ismét Papp Gábor Zsigmond remek fordításában olvashatjuk." Nem múlhat el hónap a szokásos Julia Donaldson-dózisunk nélkül... Bátran állíthatom, hogy a Zog bizton dobogós helyen végzett nálunk az írónő könyvei között rendezett fiktív tetszési versenyben. Miért? Mert humoros. Mert kedves. Mert rímel. Mert itt sem nem elcsépelt karaktereket és sablonos konfliktusokat használ. És mert elfogultak vagyunk. :)

Szerintünk:

5 / 5 pont (kedvenc)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://minimoly.blog.hu/api/trackback/id/tr212675855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása