MiniMoly blog - gyerekkönyvekről röviden.

Sarah Gibb: Csipkerózsika

2017. szeptember 17. 18:55 - egy.

sarah-gibb_csipkerozsika.jpg

Sarah Gibb: Csipkerózsika. Manó Könyvek, Budapest, 2015.

"A királynak és királynőnek gyermeke születik, de a gonosz tündér megátkozza: amikor betölti a tizenhatot, egy rokka orsója megsebzi az ujját és meghal. A szülők hiába óvják egyetlen gyermeküket még a széltől is, a jóslat így is beteljesedik: a királykisasszony megsebzi magát, de a jó tündérnek köszönhetően mégsem hal meg, de az egész birodalom álomba szenderül, míg egy napon, pontosan száz év múlva egy herceg arra lovagol… 
A klasszikus mesét minden kisgyerek jól ismeri, jelen kiadást Sarah Gibb páratlanul kecses illusztrációi kísérik, és teszik a kis olvasók kedvencévé." Pont a nagyon csajos illusztrációk miatt választottam a könyvtárban ezt a könyvet, mert három éveseket célzó, királynős-szépruhás kiadványból alig akad. Nem kellett csalódnunk, az illusztrátorként jegyzett Sarah Gibb tényleg kitett magáért, a Grimm-testvérek meséjét feldolgozó Alison Sage pedig világosan, bonyodalmak nélkül interpretálta az egyik legismertebb klasszikust. Lányos lányoknak kötelező választás a sorozat többi kötete is!

Szerintünk:

4 / 5 pont (jó)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://minimoly.blog.hu/api/trackback/id/tr612828070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása