MiniMoly blog - gyerekkönyvekről röviden.

Monika Weitze: Mese a rózsaszín elefántról, aki nagyon szomorú volt, aztán újra jobban érezte magát

2017. május 09. 09:18 - egy.

monika-weitze_mese-a-rozsaszin-kiselefantrol.jpg

Monika Weitze: Mese a rózsaszín elefántról, aki nagyon szomorú volt, aztán újra jobban érezte magát. Naphegy Kiadó, Budapest, 2007.

"A Naphegy Kiadó Művészi Mesekönyvek sorozatának egyik új, jeles alkotása Monika Weitze német pszichológusnő tollából született. A mese, tudjuk jól, gyógyít, orvosság a bánatra. A Mese a rózsaszín elefántról szívmelengető bölcsessége megvigasztalhatja a szomorú gyermekeket. Hiszen az apróságoknak is lehet bánatuk: veszteségeik, gyászuk, elválásuk. A kis Mambónak, a rózsaszín elefántnak a piros pöttyös Pöttöm volt a legjobb barátja. Egy nap azonban Pöttöm családjával együtt elköltözött. Mambó szíve pedig napról napra szomorúbb lett. Végül elment a bölcs bagolyhoz, s tőle kért tanácsot. A mesében, mert hiszen a mesék gyógyítanak, Mambó megint boldog lett, újra vidáman szaladgált, s lettek új barátai is. A gyermekek a mesén keresztül átélhetik az elválás fájdalmát, és megtalálhatják Mambóval együtt újra a vidámságot, boldogságot." Pici szilánkokra hasadt a szívem, mikor olvastam a könyvet. Igazi gyógyító mese, a gyászkezelés gyerek megfelelője. Mindezt gyönyörű kivitelben (bár a sorozat többi tagja pasztellesebb, árnyaltabb; Mambó pedig a forró afrikai színpaletta telítettebb, szúrósabb színeit ölti magára).

Szerintünk:

4 / 5 pont (jó)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://minimoly.blog.hu/api/trackback/id/tr4912457935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása